Ponuka sprchových žľabov a roštov

Sprcha je pre mnohých ľudí miestom každodenného, hoci aj krátkeho relaxu, ktorý zmyje všetok stres z ťažkého dňa. Pri jeho frekventovanom využívaní je dobré, aby bol praktický na údržbu, no pritom si zachoval nadčasový dizajn. Medzi najmodernejšie a ľahko udržiavateľné riešenia patria poslednú dobu sprchové žľaby. V tomto článku si ich predstavíme.

Čo je to sprchový žľab?


Je to lineárny odtok, ktorý sa používa ako náhrada klasickej sprchovej vaničky. Toto riešenie na odtok vody tvorí samotný sprchový žľab s viditeľným krytom. je aj po inštalácii viditeľný v kúpeľni. Žľaby majú rôzne stavebné výšky, dĺžky a prietoky, preto sa dajú použiť v rôznych typoch kúpeľní. V našej ponuke nájdete rošty v rôznych prevedeniach, rozmeroch aj dizajnoch, takže si každý môže nájsť taký, ktorý presne ladí s ostatnými doplnkami kúpeľne.

Pri montáži sprchového žľabu netreba zanedbať správne vyspádovanie plochy podlahy smerom k žľabu a tiež kvalitu hydrogenizácie sprchového kúta.

Prečo budete chcieť do svojej kúpeľne sprchový žľab


Pretože sprchové žľaby majú veľmi prispôsobivý dizajn a dajú sa používať tak v pevných walk-in sprchových kútoch, ale aj v krídlových alebo posuvných sprchách. Existujú rôzne veľkosti žľabov, ktoré tak možno doladiť podľa želaného rozmeru sprchového kúta bez ohľadu na rozmery vaničiek. Umožňujú udržať jednotný dizajn medzi podlahou kúpeľne a podlahou sprchového kúta, keďže plynule prechádza jedno do druhého. Samotný žľab je schovaný pod roštom, ktorý si môžete vybrať v rozličných úpravách a povrchových materiáloch. Dajú sa zakryť aj výrezom dlažby a tak bude viditeľná len špára na odtok vody. Žľaby sú dostupné v rôznych stavebných výškach od od 55 do 85 mm, pri prietokoch 35 až 60 l/min, čo z nich robí veľmi variabilné riešenia vhodné nielen pre novostavby a rekonštrukcie domov, ale aj kúpeľne v panelákoch.

Základnou prednosťou je ľahký a prispôsobivý dizajn. Žľaby môžete použiť v pevných walk-in sprchových stenách ako aj v krídlových alebo posuvných sprchových kútoch. Rôzne dĺžky žľabov dovoľujú presne si prispôsobiť rozmer sprchového kútu nezávisle na ponúkaných rozmeroch vaničiek. Podlaha kútu môže plynule nadväzovať na podlahu v kúpeľni bez nutnosti prahov alebo iných predelovacích prvkov. Zo samotného žľabu bude viditeľný len krycí rošt, ktorý je dostupný v rôznych farebných aj tvarových prevedeniach. Dokonca je možné ho zakryť výrezom dlažby alebo mozaiky pričom viditeľná ostatne len tenká špára určená na odtok vody.

Tak čo, otvorili sa aj vám nové možnosti? Možno si teraz búchate hlavu o stenu, že ste na to nemysleli skôr, ale kedykoľvek sa dá urobiť ten správny reštart vo vašej kúpeľni. Nechajte sa inšpirovať novými možnosťami. Obnova sprchy nemusí byť tak drahá, radi s vami prejdeme všetky vaše kritériá a želania, aby ste sa dočkali nového sviežeho priestoru plného energie, praktickosti a nezameniteľného dizajnu. Radi vám poradíme.

hidden

Sme partnerom pre vaše trendové bývanie. StarDom – to sú najkrajšie kúpeľne v meste.

Showroom