Kúpeľňa je súčasťou dovolenkových spomienok

„Pamätáš si na dovolenke, akú sme mali kúpeľňu na tom hoteli...?“ Možno si ani neuvedomujete, ako často je táto téma pretriasaná v rodinách na celom svete. Kúpeľňa na hotelovej izbe je rozhodne viac, než len praktická záležitosť. Je to užívanie si luxusu, na ktorý mnoho ľudí nemá financie. No počas dovolenky im ho práve vy môžete dopriať.

Pri výstavbe alebo rekonštrukcii hotela, či iného turistického ubytovacieho zariadenia, uvažujete ako investor pragmaticky. Potrebujete cenovo dostupné, no kvalitné materiály, ktoré sa ľahko udržujú a čistia a pritom dlho vydržia. Zároveň chcete urobiť ten povestný „wow“ efekt na zákazníka, keď vojde prvý raz do svojej izby a svetlo v kúpeľni sa zapne. O najlepšom výbere dlažieb a obkladov sme už na našom blogu písali, tak sa teraz pozrime na sanitu.

Pozri na tú sprchu, na tú vaňu, na ten skvelý dizajn!


Konkurencia v hotelovom biznise je veľmi široká a zákazník má možnosť voľby medzi mnohými ubytovaniami. Luxusná sanita môže byť pri rozhodovaní zákazníkov tou poslednou bodkou. V cene ubytovania totiž dostanú vaňu, o akej vždy snívali, sprchový kút snov, dizajnové umývadlo, jednoducho – ten malý kus výnimočnosti, ktorý poteší na začiatku dňa, aj v jeho závere. Preto záleží nielen na vzhľade obkladov a dlažieb, ale aj na sanite a detailoch. Odborníci na kúpeľne zo Star-dom majú za sebou desiatky realizovaných veľkých projektov. Dbáme na to, aby sme vám pomohli kúpeľňou presne vystihnúť myšlienku celej stavby. Zameriavame sa na kúpeľne ako špecifickú časť, a to od návrhu až po realizáciu a načasovanie, keďže investor a developer majú dosť iných starostí s celkovým projektom. To môže byť kľúčové. „Ak sa napríklad dávajú do sprchového kúta odtokové žľaby, je potrebné ich tam umiestniť ešte pred tým, než sa vyleje poter. Podomietkové nádržky, ktoré sa dávajú k závesnému WC, je potrebné správne zabudovať do steny, aby boli stabilné“, vysvetľuje dôležitosť dohľadu nad kúpeľňami vedúci oddelenia projektov Star-dom, Branislav Radič.

Dbajte však na praktickosť


Hoteliéri však musia kúpeľne riešiť najmä po tom, ako hostia odídu. Nočnou morou v tomto prípade je zistené poškodenie, či znečistenie, ktoré si vyžaduje časovo a finančne nákladné opravy, čo môže pozastaviť plánované generovanie príjmov z obsadenosti. Obzvlášť po tom, čo sa objavila pandémia nového koronavírusu, je hygiena alfou a omegou každého turistického objektu. Čím viac hostí, tým viac čistenia, a čím viac čistenia, tým výhodnejšie sú povrchy s kvalitnou úpravou. Mechanické poškodenie, ktoré hrozí pri návšteve hostí, aj chemické, ktoré sa môže vyskytnúť častým používaním čistiacich prostriedkov, je neželaným javom v akomkoľvek ubytovaní. To posledné, čo chcete, je recenzia od nasledujúcich zákazníkov, že kúpeľňa vyzerá opotrebovane.

Aj preto napríklad nemecký výrobca vaní a vaničiek do sprchových kútov Bette ponúka sanitu z glazovanej titánovej ocele. Nedržia sa na nej baktérie, je odolná voči mechanickému aj chemickému poškodeniu, odolná voči UV žiareniu, aj ohňu (čiže ju nepoškodí ani horiaca sviečka).Značka si je kvalitou taká istá, že na svoje výrobky ponúka 30-ročnú záruku.

Švajčiarska firma Laufen zasa ponúka svoje umývadlá a sanitárnu keramiku z minerálnej liatiny skla, alebo smaltovanej ocele. Tento materiál, SaphirKeramik, umožňuje omnoho tenšie polomery hrán, 2-3 mm, pričom zachováva dvojnásobnú pevnosť v ohybe, odolnosť a žiarivo bielu farbu vďaka ílu s prísadou kremičitej suroviny.

V hotelovej kúpeľni často šetríme priestor, preto asi najviac odporúčanými sú sprchové kúty „walk-in“. Sú moderné, pekné a navyše sa ľahko udržiavajú a šetria priestor.

A napokon WC. Aj tu sa ponúka nové trendové riešenie, ktoré je navyše ešte viac hygienické. Najnovším hitom sú WC dizajnované bez splachovacieho okraja. Vaši zamestnanci sa potešia ich rýchlemu a hygienickému čisteniu. A zákazníci sa zasa potešia dizajnu, o ktorom doteraz možno ani netušili. Toaletné misy s horizontálnym oplachom sú čistejšie a jednoduchšie na údržbu, no zároveň sa základný sanitárny prvok v kúpeľni mení na nový, dizajnový doplnok.

hidden

Sme partnerom pre vaše trendové bývanie. StarDom – to sú najkrajšie kúpeľne v meste.

Showroom